Vindaloo

Vindaloo 
Houdt jij van pittig en van Indiaans eten? Dan is dit het gerecht dat u moet uitproberen. Wij hebben speciaal een masala samengesteld voor de vindaloo. 

Wat heeft u nodig van Beso de la muerte?
- Vindaloo masala

Bereidingswijze
1:
 Rooster/bak 20 gram vindaloo masala  licht op met een heel klein beetje olie. Marineer hier vervolgens de kip in met ongeveer 2 el griekse yoghurt. Laat het marineren voor tenminste 4 uur (liefst 24 uur). De kip mag in vrij grote stukken gesneden worden.
2: Snijd de ui en knoflook fijn en de rode paprika in lange stukken. Schil ook de aardappelen 4 keer doormidden
3: Fruit de ui, knoflook en vervolgens de paprika en voeg een snuf zout toe met 30 gram tomatenpuree. Bak de kip in een andere pan zo goed als gaar. 
4: Blus de ui, knoflook en paprika af met een paar eetlepels rode wijnazijn.
5: Voeg de kip toe bij de ui, knoflook en paprika en bak het kort mee.
6: Voeg nu de gezeefde tomaten toe met een snuf zout en roerbak alles goed door elkaar
7: Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer alles weer goed door elkaar. 
8: Voeg nu de aardappelen toe en laat even een half uur door pruttelen.
9: Voeg beetje bij beetje de overige 30 gram masala toe en blijf goed proeven (Wij gebruiken altijd 1 heel potje voor dit recept).
10: De vindaloo mag zeker wel een paar uur lichtjes door pruttelen. Ondertussen gaan we de rijst en de munt raita maken.
11: Voeg de kruiden voor de rijst in een kookpan toe met een beetje olie en bak het kort aan. Voeg hierna de rijst toe en bak het droog heel kort mee. Voeg vervolgens kokend water toe, totdat de rijst ongeveer een vingerkoot onder water staat.
12: De munt raita is erg simpel om te maken. Alles hoeft alleen in een blender gestopt te worden en vervolgens geblend te worden.
13: Ik heb helaas geen recept voor het naan en de papadum op dit moment. Het is niet moeilijk om te maken, maar zijn ook erg makelijk te verkrijgen in de winkel.
14: Serveer de Vindaloo en eet smakelijk!

Tips
1: Let altijd goed op dat de masala niet verbrand tijdens het roosteren. Dit kan makkelijk gebeuren en de smaak is dan niet lekker
2: Eventueel 3/4 cm gember mee fruiten met de knoflook en ui.

 

© 2020 - 2024 Beso de la muerte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel