Wildzwijnhaas

Wildzwijnhaas met jachtsaus en gegrilde asperges.
Heerlijk mals stukje vlees die licht gemarineerd is in 1 van onze sausen met wat zout en peper. Bij een stukje wild vlees is jachtsaus een perfecte saus om erbij te serveren. Eet smakelijk!

Wat heeft u nodig van Beso de la muerte?
Gewenste Beso saus
 

1: Marineer de wildzwijnhaas met zout, peper, olie, en wat van uw gewenste Beso saus. Laat even intrekken en laat het stuk vlees op kamer temperatuur komen.
2: Marineer de asperges met zout, peper, olie knoflook en gele ui (geen poeder). Snijd wel een deel van de onderkant af van de asperges. Dit smaakt niet zo lekker.
3: Het grillen van de asperges zal het langst duren, dus daar zullen we ook mee beginnen. Pak een grillpan en laat het op hete temperatuur komen. Gril de asperges in het begin op hoog vuur en mix het regelmatig. Wanneer ze een mooi kleurtje krijgen zetten we het vuur laag. Blijf wel regelmatig keren.
4: Doe een flinke scheut olie in een normale pan en laat goed heet worden. Leg de wildzwijnhaas hierin en laat even 2,5 minuut per kant op hoog vuur garen. Voeg vervolgens ongeveer 150 gram roomboter (op 900 gram vlees) toe en keer het wildzwijnhaas regelmatig op middelhoog vuur. Houdt het bovenste deel ook altijd nat met boter door steeds een beetje jus in de pan er op te gooien.
5: Wildzwijnhaas valt in categorie rood vlees. Dus je kan zelf kiezen of je het medium, medium rare etc. wilt. De tips die ik hier kan geven zijn: Bak het in het begin 2,5 min op hoog vuur en bouw dan langzaam af. Zorg dat de bovenkant altijd bevochtigd blijft door de boter. Voorderest zal je de gaarheid moeten testen op de dikte van het vlees en niet op het aantal gram.
6: Wanneer je de gewenste gaarheid hebt van het wildzwijnhaas, laat het dan 10 minuten verpakt rusten in aluminiumfolie.
7: Vanaf daar gaan we de jachtsaus maken. Doe een flinke scheut olie in een pan (je kan een sauspan gebruiken, eventueel een kookpan en wellicht zelfs een koekenpan).
8: Fruit de sjalots en champignons en eventeel de guancia. Voeg vervolgens de tijm toe en bak kort mee en daarna de tomatenpuree en bloem.
9: Blus het af door al roerend de rode wijn en runderbouillon en bij te schenken. Laat het lichtjes inkoken en voeg de roomboter toe en als laatst de suiker.
10: Serveer de wildzwijnhaas met jachtsaus en gegrilde asperges.

Tips
1
: Voor een leuke variatie kunt u de asperges ook marineren in onze Beso kruiden.
2: Als je wildzwijnhaas besteld, kan het zo zijn dat er nog een vliesje aanzit. Het is beter om deze te verwijderen.
3: Om de asperges niet te laten aanbranden op de gril. Houdt de knoflook en ui in de gaten. Dit zal het eerst verbranden. Mocht u zien dat dit zo is zet dan het vuur laag en blijf gaat husselen.
4: We raden aan om een Beso saus te kiezen met een beetje pit voor de marinade van de wildzwijnhaas.

© 2020 - 2024 Beso de la muerte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel