Cazuela de pollo
Cazuela de pollo 4 personen
Een heerlijke soep, anders dan wij gewend zijn. Voornamelijk worden bij dit gerecht frisse en verse, maar ook hele producten gebruikt in het kookproces. Hierbij laat ik jullie het traditionele gerecht zien.
Vaak worden er hele producten gebruikt voor in de soep zonder dat je deze halveert of dergelijke. Zorg ervoor dat de pompoen even groot is als de aardappel voor de juiste garing.
Heerlijk om met pebre te serveren
Wat heb je nodig van Beso de la muerte?
- Caribbean Mix
- Naga Jolokia
- Pebre kruiden (de bereiding vindt u hier)
Het is heerlijk om de Caribbean Mix een beetje te mixen met de Naga Jolokia saus. Mocht je dit te pittig vinden, gebruik dan alleen de Caribbean Mix.
U kunt kiezen om een extra bouillonblokje erbij te doen. Chilenen doen dit niet. Ze maken de bouillon van de verse ingrediënten die ze erin gooien
Bereidingswijze
1: Schil de aardappelen en was ze af. (De chilenen gebruiken typisch altijd hele producten, ikzelf snijd ze 4 x door de midden.)
2: snijdt de uien (in ringen), knoflook, verse peterselie en selderij. Schil de winterpenen er raspt ze grof.
3: Bereid de pompoen voor. Het snijden van een pompoen is erg lastig. Je kan hem koken vooraf, maar op meer smaak te geven in de soep kan je hem beter gaar koken in de bouillon.
4: Zet een grote kookpan op het vuur en giet er een grote scheut olijfolie in. Er mag best wat olijfolie gebruikt worden ook omdat het sneller opneemt in een kookpan. Doe de uien en de knoflook erin en fruit kort aan.
5: Vervolgens gaat de tomatenpuree, oregano, koriander en komijn erin en bak het mengsel 5 minuten. Daarna de winterpenen en selderij en bak ze 2 minuten mee.
6: Leg de kippenbouten in de pan en vul het met kokend water totdat het totale mengsel hier onder komt. Gaar vervolgens de kippenbouten (ongeveer 15 min) en haal het schuim weg met een schuimspaan. Je kan er voor kiezen om het vel er aan te laten. Ikzelf haal ze weg.
7: Doe de aardappelen, pompoen (let erop dat de pompoen even groot van vorm is als de aardappelen), maiskolven en eventueel een extra bouillonblokje in de pan en giet vervolgens weer kokend water in de pan totdat het gehele mengsel onder het water is.
8: Breng op smaak met een beetje zout en peper en kook 15 min door om laag vuur.
9: Als laatst doen we de doperwten en de rijst erbij en koken we alles 8 minuten totdat het mengsel helemaal klaar is
10: Schep op elk diep bord alle ingrediënten en giet daarna de bouillon erover. Maak op smaak met de gewenste Beso de la muerte saus en garneer met een beetje verse peterselie en eventueel een citroentje.
Tips
- Doperwten kun je ook rauw kopen en zelf bereiden en meegaren. (Doe ze dan vanaf de aardappelen er al in).