Struisvogel plankje
Gebakken struisvogelei met saltimbocca, gegrilde asperges en nog veel meer.
Een heerlijke samenvatting van gerechten die je echt is geprobeerd moet hebben. De bedoeling van dit gerecht is om alle bijgerechten in het heerlijke eigeel te dopen wat fantastisch smeüiig is.
Wat heb je nodig van Beso de la muerte?
- Sausje naar wens
- Hete Kipkruiden (Mild of Heet)
Bereidingswijze (3 personen)
1: Begin met de kip 2 x overdwars te snijden om hem vervolgens plat de slaan (steelpan). Rol hierin de prosciutto ham (en als je het lekker vindt een blaadje salie). Zet ze vast met een sateprikker, zodat het niet uit elkaar valt. En kruidt het met de hete kipkruiden. (Je kan dit het beste mengen in wat olie om het vervolgens er mooi in te wrijven.
2: Snijdt het onderste gedeelte van de asperges eraf (3/4 cm). Dit heeft namelijk geen lekkere smaak. Was ze vervolgens het maak ze op smaak met wat knoflook, olijfolie, zout, peper, en een klein beetje provencaalse kruiden.
3: Verwarm de oven voor (voor het stokbrood)
4: Zet 2 pannen en 1 grilpan op het vuur en bak de braadworsten en het struisvogelei en gril de saltimbocca (Kip met prosciutto ham) en aspergers.
5: Het bakken van een struisvogelei is inprincipe hetzelfde als een kippenei zolang je de juiste pan hebt. Dit is even testen want je wilt niet dat het ei gedeeltelijk gaat koken door de grote volume van eiwit. Het beste is dat het eiwit ongeveer een dikte heeft van 1,5 tot 2 cm. Dan het 2e moeilijke gedeelte is zorgen dat de dooier heel blijft. Dit kan je het beste doen door de bovenkant kapot te tikken en de rest met je vinger weg te halen. Vervolgens gooi je hem eerst over in een grote kom en daarna pas in de pan.
6: Alles heeft ongeveer 10 minuten nodig voordat het gaar is. Bij het grillen van de saltimbocca en asperges kan je bij de laatste paar minuten het afblussen met wat kippenbouillon voor wat extra smaak.
7: Doe het stokbrood in de oven en snijdt de avocado alvast voor in reepjes. Breng op smaak met wat peper en zout.
8: Wanneer alles klaar is maak je de borden mooi op en schroeien we nog even de bacon en chorizo aan in de pan waarin je de braadworsten hebt gebakken.
9: Zet de Beso de la muerte sausjes op tafel en Buen provecho.