Kapsalon a la beso
Kapsalon
Een heerlijk gerecht en een echte calorieënbom. Wanneer jij de patat knapperig krijgt weet jij dat je een goede kapsalon hebt gemaakt.
Wat heb je nodig van Beso de la muerte?
- Beso kruidenmix (Mild)
- Caribbean Mix & Trinidad Scorpion saus
Bereidingswijze
1: Schil de aardappelen en snijd er patat vormpjes van. Je snijdt de aardappel in de lengte doormidden en keert hem om op de stevige kant. Daarna snijdt je er reepjes van 2 cm. Keer de aardappel weer om en snijdt er patatjes van, van ongeveer 1,5 cm.
2: Was vervolgens de patatjes af en laat het ongeveer 15 minuten weken in water. Vervolgens leg je ze per lading in een grote kom met wat keukenpapier om droog te worden.
3: Snijdt de kip in blokjes en kruid ze met de shoarma kruiden.
4: Bereidt alle groentes voor. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes, de ui en bosui in ringen en de sla in een mooie verhouding (mocht je een krop kopen). Raspt de parmezaanse kaas naar wens.
5: Voorverwarm de frituurpan of de pan waarin je gaat frituren op 175 graden.
6: Voorverwarm de oven op 180 graden.
7: Bak de kip en shoarma in aparte pannen gaar.
8: Frituur de patat ongeveer 5 minuten. Haal ze er daarna uit en dep het vet eraf en zet ze 15 minuten in de koelkast of vriezer (hierdoor zullen de patatjes een stuk krokanter worden).
9: Na een kwartier gaan we de patatjes voor de 2e keer bakken. Bak ze tot ze een mooi goudbruine kleur hebben en dep vervolgens weer het vet eraf.
10: Doe ze in de gewenste ovenschaal (Ovenschaal invetten vooraf) en bestrijk de patat met onze Beso kruiden gemixt met een beetje olie. We mixen hierin onze Beso kruiden omdat ze erg machtig zijn en met wat olie kunnen we een veel betere hoeveelheid besprenkelen over de patat.
11: Vervolgens strooien we de gewenste parmezaanse kaas over de lading patat.
12: Verdeel hierna de shoarma en kip over de patat. Je kan er voor kiezen de shoarma en kip in te smeren met de Caribbean Mix en Trinidad Scorpion saus. De Caribbean Mix is een heerlijke saus om bij Kapsalon te hebben en voor een extra spicy bite mixen we deze sausen samen. Deze sausen zijn namelijk prima te mixen.
13: Bedek de ovenschaal verder volledig met de plakjes kaas.
14: Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven totdat het kaas volledig gesmolten is (5 minuten ongeveer)
15: Haal de ovenschaal eruit en doe de sla, tomaat, ui, bosui, komkommer en eventueel wortel over het mengsel. Vervolgens gaat hierboven de knoflooksaus en de Beso saus (Indien niet gebruikt) op.
Tips
- Ook lekker met gekarameliseerde ui en wortel
- Bak de patat 2 x voor extra krokantheid.
- Het wordt ook gegeten met kebab of döner