Pebre
Pebre
De saus pebre is een oliesausje wat de meeste mensen niet kennen. Integendeel tot chimichurri is hij meer fris en wordt het vaker door salades, bruschetta, geroosterd brood etc. gebruikt.
Wat is Pebre?
Pebre is chileens en die zijn er gek op. Er staat er altijd wel eentje in de koelkast daar. Ik wil deze unieke kruidenmix graag met jullie delen. In het algemeen is korianderblad het belangrijkste kruid.
Chimichurri en pebre zijn allebei oliesausjes die qua smaak van elkaar verschillen, maar je in principe bij gelijke gerechten eet. Pebre is in het algemeen wel grootschaliger voor variatie. Pebre wordt vaker gegeten bij salades, bruschetta etc. maar kan ook worden gegeten bij vlees, vis en stoofschotels
- Eventueel vlees en vis
- Salades
- Sopaipillas
- Pasteien
- Bruschetta
- Geroosterd brood ( Je kan de pebre zelfs meeroosteren )
- Marinades
- Deeggerechten
- Empanadas
- Stoofschotels
Ik zal 3 verschillende recepten weggeven.
Recept 1 (6 personen)
- 100 ml olie
- 3/4 el rode wijnazijn
- 1 rode ui (fijn gesneden)
- 2 teentje knoflook (fijn gesneden)
- 10 ml sap van een limoen
- 2 tomaten ( In kleine blokjes ) ( zaad, vruchtvlees en vocht verwijderen)
- 2 tot 3 el pebre kruiden
- Eventueel extra verse koriander (gebruik dan wel minder kruiden)
- Eventueel groene spaanse peper
- Eventueel halve rode paprika
Dit recept heeft een wat dominantere smaak en wordt voornamelijk gegeten bij hoofdgerechten.
Zout en peper zitten al in de kruidenmix. U kunt extra toevoegen naar smaak.
Roer alles goed doorelkaar. Pebre is het lekkerst om een paar uur in de koelkast te zetten voor gebruik. Zo trekken alle kruiden lekker in de olie.
Je kan deze pebre ook malen tot een dunnere saus.
Recept 2 (6 personen)
- 50/75 ml olie
- 3 el rode wijnazijn
- 1 gele ui (fijn gesneden)
- 2 tomaten
- 10 ml sap van een citroen
- 1 lente uien
- 1 teentjes knoflook
- 1 avocado
- 2/3 el pebre kruiden
- Eventueel extra verse koriander( Gebruik dan wel minder kruiden)
- Eventueel klein handje gedroogde tarwe
Zout en peper zitten al in de kruidenmix. U kunt extra toevoegen naar smaak.
Roer alles goed doorelkaar. Pebre is het lekkerst om een paar uur in de koelkast te zetten voor gebruik. Zo trekken alle kruiden lekker in de olie.
Recept 3 (6 personen)
- 50 ml olie
- 4 el rode wijnazijn
- 10 ml sap van een limoen
- halve gele ui
- 2 lente uien
- 1 teentje knoflook
- 1 avocado
- 2 tomaten
- klein handje schapenkaas in blokjes
- Eventueel extra verse koriander (gebruik dan wel minder kruiden)
- 2/3 el pebre kruiden
Zout en peper zitten al in de kruidenmix. U kunt extra toevoegen naar smaak.
Roer alles goed doorelkaar. Pebre is het lekkerst om een paar uur in de koelkast te zetten voor gebruik. Zo trekken alle kruiden lekker in de olie.
THT
Na bereiding is pebre een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Dek het goed af gelieve met een klein olielaagje op het mengsel voor langste gebruik.