Chimichurri

Chimichurri
Chimichurri is eigenlijk een soort oliesausje die je voornamelijk bij je vlees eet. Het is van Argentijnse afkomst en is heel erg populair daar. Het is erg sterk van smaak maar zo verschrikkelijk lekker. Nouja als je een goede kruidenmix hebt.

Het meest wordt chimichurri gebruikt als sausje over een bereidt stuk vlees. Hierbij kwasten ze het vlees in met de chimichurri. Echter kan je chimichurri ook op heel veel andere manieren gebruiken.

- Alle soorten vlees
- Eventueel vis
- Als marinade of extra toevoeging voor een marinade
- Als dressing door een salade
- Bruschetta

Je kan chimichurri op een hele brede schaal gebruiken als marinade. Denk hier aan aardappelschotel en andere schotels, vlees, vis etc.  U kunt er altijd naar smaak voor kiezen wat meer ingrediënten of minder ingrediënten te gebruiken.

Het recept
- 75/100 ml olijfolie
- 3 el rode wijnazijn
- 1 gele ui of rode ui (fijn gesneden)
- 3 teentje knoflook (fijn gesneden)
- Eventueel een pepertje
- 10 ml sap van een limoen
- 2 tot 4 el Chimichurri kruiden naar smaak

Zout & pepper zitten al in de kruidenmix. U kunt altijd extra gebruiken naar smaak.

Roer alles goed door elkaar. Chimichurri is het lekkerst om een paar uur in de koelkast te zetten voor gebruik.

 

© 2020 - 2024 Beso de la muerte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel