Tosti hot pulled chicken
Tosti hot pulled chicken met chorizo en serranoham
Tosti hot pulled chicken met chorizo en serranoham
Ikzelf ben gek op tosti en ja, dan bedoel ik uit de pan! Hierbij zal ik jullie een heerlijk recept laten zien van tosti via de pan gemaakt.
Wat heb je nodig van Beso de la muerte?
- Hete kip kruidenmix
- Eventueel extra hete saus (alle 6 de sauzen van ons assortiment kunt u prima gebruiken)
- Mocht u de kruiden en sauzen willen combineren raden wij de milde versie van de kruiden aan
Ingrediënten
- 3 sneeën brood (Liefst dik)
- Chorizo
- 2 plakjes Serranoham
- Onze hete kipkruiden
- Croma bakboter
- 1 Kipfilet
- Geraspte cheddar kaas
- 1 el yoghurt.
- 1 el olijfolie
- zure room/roomkaas
Bereidingswijze
1: Smeer het brood in met smeerboter op de kanten waarop u het brood gaat toasten.
2: Bak de kip zo goed als gaar en haal het uit de pan, vervolgens plukt u de kip tot pulled chicken door het met 2 vorken uit elkaar te halen. Leg de ‘’pulled chicken in een bak’’ en doe 1 el yoghurt en de hete kipkruiden naar wens erbij.
3: Doe 1 el olijfolie in de pan en laat het heet worden. Verdeel vervolgens de cheddarkaas in de pan in een verticale lijn dat iets breder dan het brood is. Laat de cheddarkaas smelten totdat het licht krokant wordt. Vervolgens leg de 2 plakken brood in de cheddarkaas en keert u het brood om. Hier volgt dus het ‘’toastproces’’.
4: Bak in een andere pan de chorizo en serranoham licht aan en in nog een andere pan de ‘’pulled chicken’’
5: Toast het laatste stuk brood in de pan met wat croma bakboter.
6: Leg wat serranoham, chorizo en pulled chicken op de cheddarkaas tussen het brood, en vouw het brood dicht.
7: Haal de tosti uit de pan en smeer de bovenkant in met wat zure room en leg vervolgens daar de overige chorizo, serrano ham en pulled chicken op. Vervolgens maakt u de tosti af met het laatste stuk getoaste brood.
8: Serveer de tosti met een prikker.
Tips
- De bereiding van serranoham varieert soms tussen bakken in de pan of via de oven. Naar mijn mening is het via de oven wel het lekkerst, maar kost het veel bereidingstijd. Mocht u de serranoham via de oven willen bereiden, zet dan de oven op 200 graden en sprenkel een beetje olie over de bakplaat. De serranoham zal mooi krokant zijn binnen 7 a 8 minuten.
- Bak de chorizo etc. heel kort aan. Het wordt al snel droog wat niet lekker is op een tosti.
- Gebruik voor de onderste laag de serranoham en voor de bovenste laag de chorizo. Gebruik voor beide lage de pulled chicken.