Kabuli pulao

Een heerlijk zoet gerecht met mals vlees en perfecte combinatie met onze hete sauzen.

 

Kabuli pulao ( 3 personen)
Dit is een Afghaans rijstgerecht wat met verschillend vlees kan worden bereid. Wij hebben gekozen om een lekkere mix te doen van lams en kip. Het is niet een super moeilijk gerecht om te maken, maar er zijn wel wat handelingen. Wij hebben hier een lichte draai aan gegeven. Inpricipe combineren al onze hete sauzen goed op dit gerecht, maar de Naga Jolokia en Trinidad Scorpion saus combineren het beste. 

Wat heeft u nodig van Beso de la muerte?
- Naga Jolokia of Trinidad Scorpion
- Madame Jeannete sambal of Rawit sambal 


Bereidingswijze
Zorg eerst voor de voorbereiding, zoals de wortel in lange dunne reepjes gesneden te hebben en de rode ui in halve ringen.

Lees altijd eerst onze tips, voordat u het gerecht gaat maken

1: Doe wat olie in de pan en bak 1 rode ui totdat hij een goudbruine kleur krijgt. Voeg hierna het Lamsschouder toe met wat zout en zwarte peper en bak het vlees hierin.
2: Voeg het water toe en de kippenbout en  breng het aan de kook en doe 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl kardemom, 1tl koriander en 1 tl komijnzaden  Zorg dat alles onder het water staat en kook het tot ongeveer de bouillon tot de helft ingeslonken is. Haal het lamsvlees eruit en de kippenbout wanneer hij gaar is eruit en zet dit apart en kruid dit met 1,5 tl kurkuma, 1,5 tl garam masala, 1,5 tl komijn , 0,5 tl kardemom en wat zout.
3: Bewaar de bouillon. Dit gaan we later weer gebruiken.
4: Doe een kopje bruine basterdsuiker in een pan met een scheutje water en karamelliseer het. Zorg dat de suiker niet aanbrand dit geeft een erg vieze smaak.
5: Wanneer de suiker gekaramelliseerd is voeg je de overgebleven bouillon toe en voeg je weer 1 tl koriander, 1,5 tl komijn, 1,5 tl kardemom, 1 tl kaneel, 1,5 tl garam masala, 1,5 tl kurkuma en 2 laurierbladeren toe. Breng het hierna lichtjes aan de koeken al roerend. Laat het lichtjes door koken op zacht vuur en desnoods met een vlamverdeler
6: Doe in een pan wat olie en bak de andere rode ui en de knoflook totdat hij goudbruin is. Vervolgens gooi je het schapenvlees eerbij en bak je het voor ongeveer 5 min op niet te hard vuur.
7: Dan gaan we nu de rijst koken. De meeste basmati rijst is in 8 minuten beetgaar en gaat op 1,5 a 2 kopjes water en 1 kopje rijst. Maar volg u verpakking.

8: Dan gaan we nu de wortelen licht karamelliseren samen met de rozijnen. Doe een scheutje olie in de pan en bak heel lichtjes de wortelen. Gooi het kopje witte suiker met een scheutje water erbij en karamelliseer. Op het laatst gooien we de rozijnen erbij en roeren we het door elkaar.
9: Als de rijst beetgaar is sprenkel 1 tl kardemom en 1 tl gemalen sterrenanijs (of 2 sterrenanijs niet gemalen) over de rijst en sprenkel een beetje van het overgebleven bouillon over de rijst. Voeg daarna het vlees,ui, knoflook  en de gekaramelliseerde wortels en rozijnen erbij en laat het 10/15 min stomen met de deksel op de pan samen met een dubbelgevouwen theedoek tussen de deksel.
10 : Serveer de kabuli pulao.
 

Tips
-
Het zijn best wel wat handelingen waarbij je nieuwe pannen nodig hebt. Zorg dus dat je goed planned.
- Je kan er voor kiezen om de Beso de la muerte saus met het vlees mee te kruiden na het meekoken in de bouillon, maar is prima om er los erbij te eten.
- Voor goede basmati rijst is de verhouding tussen het water en het rijst erg belangrijk. De gebruikelijke verhouding is 1,5 tot 2 kopjes water met 1 kopje rijst.
- Je kan altijd kiezen om er een extra groente bij te voegen.
- Was de basmati rijst eerst goed totdat het water helder wordt.
- Je kan bij de kippenbout en de lamsschouder het vlees lichtjes insnijden. Dit geeft extra smaak af in de bouillon.
- Kies echt voor lamsschouder, dit geeft de lekkerste en meeste smaak af voor de bouillon.
- Als je voor grote groepen gaat koken kan je ook een hele kip doen, elk deel van de kip geeft namelijk aparte smaken of voor de bouillon.
- Beste om te eten met onze Naga Jolokia saus of Trinidad Scorpion saus of onze sambals . (Dit zijn wel de hete sauzen)

© 2020 - 2024 Beso de la muerte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel