Kip tandoori

Dit is onze heerlijke indiaase gerecht Kip tandoori met gele linzen curry.

 

Kip tandoori met gele linzen curry
Kip tandoori kent iedereen eigenlijk wel en is een heerlijk pittig en gekruid gerecht. Helemaal niet moeilijk om te maken en een perfecte smaakcombinatie.

Wat heeft u nodig van Beso de la muerte?
- Caribbean Mix, Habanero of Naga Jolokia
- Of Rawit sambal 
Hete kipkruiden 

Bereidingswijze
1:
Vijzel de kruiden voor de kip en snijdt de kip in grote stukken.
2: Fruit de ui en knoflook. Doe daarna de overige kruiden en 1/2 tl Hete kipkruiden erbij samen met de tomatenpuree en bak dit kort mee.
3: Marineer hiermee de kip en voeg de dijon mosterd, griekse yoghurt en citroen. Laat de kip minstens 2 uur in de koelkast staan (Volgende dag is nog beter)
4: Bereid de ingrediënten voor, voor de gele linzen curry
5: Kip tandoori wordt normaal gesproken klaargemaakt in een Tandoori of een kleioven, aangezien de meeste mensen niet hebben gebruik ik zelf de grilpan. Kip tandoori is normaal gesproken een gerecht wat geen saus bevat, mocht u dit wel willen adviseer ik u een koekenpan en wat extra griekse yoghurt toe te voegen en wat water.
6: Laat de grilpan goed heet worden en doe de kip hierin zonder olie toe te voegen. Bak beide kanten op hoog vuur en zet hierna het vuur zacht. Sprenkel 1 van de Beso de la Muerte sausen over de kip en roer goed. Wilt u hem met rawit sambal eten? Dan kunt u het over de kip doen, maar het is ook heerlijk om het als bijgerecht te eten.
7: Fruit de rode ui en kruiden voor de gele linzen curry en gooi hierna de gele linzen erbij. Bak deze kort mee
8: Blus het af met het water en gooi de groentebouillon erbij samen met de overige ingrediënten behalve de paprika. Breng het weer aan de kook en zet daarna het vuur zacht.
9: Doe de deksel op de pan en laat het voor ongeveer 30 minuten doorpruttelen. Doe op het laatst de rode paprika erbij (5min)
10: Serveer de Kip tandoori met gele linzen curry.

Tips
- Zorg dat je grote blokken kip snijd zoals op de foto.
- Zorg dat de kruiden niet aanbranden. In een grillpan gebeurt dit sneller, dus hou dit goed in de gaten.
- Lekker met basmati rijst. Het is heerlijk om basmati rijst met wat zout, peper sterrenanijs en wat kardemom in het kookproces te laten garen.
- Het is heerlijk om de Kip tandoori te serveren met wat citroen en zure room.

© 2020 - 2024 Beso de la muerte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel