Albóndigas

Dit is ons heerlijke gerecht van gehaktballetjes in pittige tomatensaus met gekruide gebakken aardappelen.

 

Albóndigas in pittige tomatensaus en opgebakken gekruiden aardappelen (3 personen)
Een typisch spaans gerecht die je vrijwel overal kan bestellen in Spanje. Albóndigas is de spaanse naam voor gehaktballen en wordt eigenlijk altijd geserveerd in een saus. Hieronder vindt u mijn recept en is het heerlijk met de habanero, naga jolokia of trinidad scorpion saus. Hangt er van af hoe pittig u de saus zelf wil.

Wat heeft u nodig van Beso de la muerte?
- Habanero, Naga Jolokia of Trinidad Scorpion saus.
- Beso de la muerte kruidenmix

Bereidingswijze

1: Kruid het gehakt volgens het recept en voeg 1 tl Beso de la muerte kruiden toe, daarna kneedt je alles goed door elkaar. Kneden mag echt wel 10 minuten van je tijd kosten. Het mengsel moet niet te kleverig zijn maar ook niet te droog. Maak mooie balletjes van ongeveer 4 tot 5 cm. Zorg dat er geen lucht in het mengsel kan zitten. Lukt dit niet? Gebruik dan een vork om het mooi af te sluiten
2: Schil de aardappelen en kook ze precies beetgaar. Kruid daarna de aardappelen.
3: Doe wat boter in een pan en laat deze mooi goudbruin worden. Hetzelfde geld voor de aardappelen. Doe deze hierna in de pan.
4: Verdeel de schijfjes aardappelen mooi in de goudbruine boter en zorg dat deze niet over elkaar heen liggen. De kunst van lekkere gebakken aardappelen bakken is om ze per kant mooi goudbruin te bakken.
5: Als de gehaktballetjes een mooi kleurtje hebben gekregen doe je de deksel op de pan en laat je deze op laag voor door garen.
6: Nu alles lekker ligt te bakken gaan we aan de saus beginnen. Pak een goede pan (Het liefst 1 die lichtjes breder afloopt) en doe daar een scheutje olijfolie door. Fruit de knoflook en de ui.
7: Voeg de tomatenpuree bij de ui en knoflook en bak het mee. Zorg dat de puree goed mee bakt maar zeker niet aanbrand. Dit geeft een bittere smaak die we willen verkomen.
8: Voeg een paar scheutjes rode huiswijn toe om de hitte af te blussen en zet het vuur iets zachter. Als de wijn zo goed als uitgekookt is voeg je de melk, laurierbladeren en Beso de la muerte saus toe.
9: Breng het aan de kook en zet het voor helemaal zacht. Voeg de zwarte peper en snufje zout toe en laat het zachtjes door pruttelen. Voeg eventueel wat worchestershire saus toe.
10: Voeg de gehaktballetjes toe en doe een deksel op de pan. Zorg dat het een deksel is met lichtjes gaatjes. Heb je die niet? Zet dat de deksel lichtjes op een kiertje.
11: Laat alles ongeveer 30 minuten door pruttelen
12: Serveer alles.


Tips
- Zorg dat je een extra pan hebt voor de aardappelen. Hoe ik hem bereid, past alles niet in dezelfde pan. Als alles mooi gebakken is gooi het in een ander pannetje om de aardappelen warm te houden (laagste pitje en laagste vuur)
- Snijd voor de aardappelen voor het gaar koken in schijfjes. Hierbij krijg je mooie plakjes en kan je makkelijk de juiste dikte snijden. 

 

© 2020 - 2024 Beso de la muerte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel