OVER ONS

Wie is Beso de la muerte?   

Beso de la muerte is een zaak die gespecialiseerd is in het maken van diverse hete sauzen en sambals, verder maken wij ook onze eigen kruidenmixen. Zelf heb ik gewerkt als kok en heb ik me altijd verdiept in het maken van sauzen, waaronder hete sauzen mijn favoriet zijn. Het is mij opgevallen dat in Nederland veel te weinig gewerkt wordt met de extreme hete pepers en heb ik besloten zelf een bedrijfje op te starten.

Onze sausen zitten in leuke glazen flesjes, die voor gebruik gesteriliseerd worden. Dit betekent dat de flesjes door middel van kokend water bacterie-vrij worden gemaakt, en ook de houdbaarheid langer zult zijn. 

De naam Beso de la muerte is een spaanse naam, en betekent kus van de dood. Deze naam is zo bedacht omdat wij een originele naam wilden die compleet anders was dan alle andere . Naast mijn liefde voor de spaanse taal, studeer ik de taal ook.

Wat is ons doel?

Ons doel is om Nederland en ook andere landen te laten zien, hoe lekker, en eigen je een gerecht kan maken met hete saus/sambal als smaakmaker. Ik geloof dat, als je de juiste dosering ( afhankelijk van het persoon) gebruikt, iedereen kan genieten van de smaak van deze pepers.

De sauzen en sambals die wij hebben ontwikkeld hebben wij in categorieën van mild tot extreem heet. 

- Mild (Basis niveau)
- Boven gemiddeld
- Heet
- Extreem heet

Verder zal ik mijn eigen recepten met jullie delen en het gebruik van deze sausen erin. Ook zal ik recepten neerzetten van verschillende culturen die daar echt een must zijn om te eten. Echter zal ik hierin wel een eigen draai geven. Zie hier mijn recepten.

Wat maakt ons anders?

- Al onze sauzen bestaan voor 80% uit pepers en 20% uit andere ingrediënten. Elke peper heeft een unieke smaak naast zijn pittigheidsgraad. Het hoeft dus niet te betekenen dat een saus/sambal perse pittiger wordt als je er meer pepers in gooit als je weet hoe je hem perfect kan balanceren met de juiste kruiden en ingrediënten. Voornamelijk gebruiken andere saus ontwikkelaars slechts 25% peper en uitschieters tot 50% en voegen de rest aan met groentes en dergelijke. Wij focussen ons dus op de pepersmaken zodat elke peper haar erkenning krijgt en niet perse pittiger hoeft te zijn.

- Wij benuttigen verschillenden soorten stijlen om de saus/sambal klaar te maken. Dit is per saus/sambal verschillend.
- Wij bieden veel verschillende levels van capsaicine (hetgene wat de peper pittig maakt) aan.
- Onze producten bevatten geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen en E-nummers.
- Wij zijn erg zeker over de kwaliteit en smaken van onze producten.

Net zoals velen andere bedrijven maken en zetten wij recepten op onze website. Ikzelf vind het erg leuk om met zoveel mogelijk recepten te werken van verschillende culturen. Recepten die jullie niet kennen. 

Mijn recepten zullen altijd licht afwijken dan van hoe ze gemiddeld van oorsprong worden gemaakt, omdat ik het altijd leuk vind om er een eigen draai aan te geven. Ik werk zelf nooit direct van een ingrediëntenlijst af. Ik zoek uit hoe een gerecht hoort te smaken (Basis) en daaraan geef ik een eigen twist eraan.

 

 

© 2020 - 2024 Beso de la muerte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel