5/10 🌶
Portugese Piri Piri
Portugese Piri Piri saus
Houdt jij ook zo van kip Piri Piri? Hierbij wordt de kip tijdens het garen ingesmeerd met de overtreffelijke piri piri saus. Nu bestaat er veel discussie van welke peper piri piri wordt gemaakt. Het is eigenlijk erg simpel. Piri Piri wordt gemaakt van de Rode Rawit peper, echter is het wel traditioneler om deze peper te drogen en er vervolgens een saus van samen te stellen. Wanneer dit gebeurt veranderd deze peper van naam en wordt het de African Bird Eye pepper genoemd. African Bird Eye peppers kunnen gemeen heet zijn en verschillen vaak in scherpte, zo kan het zijn dat de ene saus een stuk heter is dan de andere.
Inhoud
Wij verkopen deze saus in:
- 100 ml
- 200 ml
Pittigheid
5/10
Ingrediëntenlijst
73% African bird eye pepper, knoflook, gele ui, olijfolie, azijn, suiker, zout, gerookte paprika, oregano, citroen, laurier, tomaat.
Voedingswaarde (per 100 ml)
Energie 42 kcal
Vetten 0,3g waarvan verzadigd 0,17g
Koolhydraten 6,9g waarvan suikers 4,1g
Vezels 1,8g
Eiwitten 1,2 g
Zout 2,8 g
Gebruikingswijze
De meest bekende is natuurlijk Kip Piri Piri. Hierbij wordt tijdens het garen de kip ingesmeerd met Piri Piri saus. Daarnaast is deze saus ook perfect als gewone sambal te gebruiken bij bijvoorbeeld doner, shoarma etc.
Voedselallergenen
Dit product bevat geen:
- Gluten
- Ei
- Vis
- Noten
- Lactose
- Schaaldieren
- Weekdieren
- Selderij
- Sesamsaad
- Sufliet
- Lupine
Mocht je ergens anders allergisch voor zijn, stuur me gerust een bericht!
Bewaar advies
- Koel en donker bewaren.
- Na openen beperkt houdbaar.
- Houdt tijdens gebruik de hals en bovenkant van de fles schoon.