1/10 🌶
Garam masala
Garam masala
Garam masala is het bekenste mengsel van India. Het betekent letterlijk heet mengsel, maar dan in de zin van ''warmte''. Garam masala is super breedt voor gebruik. Zo wordt deze masala in butter chicken, tikka masala, deels in tandoori en in nog meer populaire gerechten gebruikt. Wij zullen steeds receptjes toevoegen aan onze website waar deze kruiden bij te gebruiken zijn.
Inhoud
- 50 gram
Pittigheid
- 1/10
Ingrediëntenlijst
Wij gebruiken natuurlijk de echte indiase kruiden, die mooi zijn samengesteld uit het echte India. Wij stellen de masala's zo samen dat ze niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en in sommige gevallen zelfs heelkrachtig voor het lichaam. Wij voegen bijvoorbeeld asafoetida toe aan al onze masala's wat erg goed is voor het spijsverteringstelsel. Deze kruidenmix bestaat uit:
Korianderzaad, komijnzaad, groene kardemom, zwarte kardemom,kaneel ceylon, zwarte peperkorrels, kruidnagel, asafoetida, venkelzaad, kruidnagel, nootmuskaat, steranijs, laurierblad, fenegriek
Gebruikingswijze
Garam masala is natuurlijk een kruidenmix, echter is het belangrijk om eerst deze poeder te roosteren in een droge koekenpan en vervolgens te marineren door uw gewenste maaltijd. De kruiden zijn zeer krachtig, dus voorkom overgebruik.
Bewaaradvies
- In de keukenkast ( voorkom warmte en hitte)