6/10 🌶
Vindaloo masala
Vindaloo masala
Vindaloo is eigenlijk een gekopieerd gerecht vanuit Portugal. Waar de Portugesen de kip marineerden in knoflook en wijn, marineren ze in India de kip in masala, pepers en azijn. Onze vindaloo hebben wij samengesteld met de bekende Naga Jolokia en de pittigheid hoe je hem geserveerd krijgt in een restaurant. Vindaloo is het pittigste gerecht uit India. Het gerecht krijgt een dominerende rode kleur vooral door de pepers die erin zitten.
Onthoud dat alle soorten masala's altijd eerst geroosterd moeten worden voor de echte unieke oliën te laten vrijkomen. Wij verkopen de kruiden in vrij droge vorm dus ik raad aan om de kruiden in een klein beetje olie op laag vuur licht aan te bakken. De kunst van een goede masala is het niet laten aanbranden van de kruiden. Let dus goed op aangebrande masala geeft een onaangename smaak.
Recept
Zie hier
Inhoud
- 50 gram
Pittigheid
- 6/10
Waaruit bestaat onze masala?
Wij gebruiken natuurlijk de echte indiase kruiden, die mooi zijn samengesteld uit het echte India. Wij stellen de masala's zo samen dat ze niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en in sommige gevallen zelfs heelkrachtig voor het lichaam. Wij voegen bijvoorbeeld asafoetida toe aan al onze masala's wat erg goed is voor het spijsverteringstelsel.
Korianderzaad, komijnzaad, groene kardemom, kurkuma, naga Jolokia, kaneel ceylon, zwarte peperkorrels, kruidnagel, asafoetida, zwarte peper
Gebruikingswijze
Wij hebben een recept voor u samen gesteld waarbij u het bekende gerecht vindaloo kunt maken.
Bewaringsadvies
Donker (voorkom hitte en warmte)
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Gewicht | 0,125 Kg |